Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Llavina ha acompanyat a Jordi Lara en la presentació del llibre «Mística conilla»

Mística conilla, editat per Edicions de 1984, és una de les novetats editorials recents que millors crítiques està recollint en la narrativa catalana.

El seu autor, Jordi Lara, conversava amb Jordi Llavina sobre aquest llibre de contes en un acte celebrat aquest dimecres a la Llibreria Odissea de Vilafranca.

Jordi Lara és un dels escriptors catalans més aclamats d’avui dia, i torna a la ficció després de vuit anys d’haver publicat “Una màquina d’espavilar ocells de nit”.  A Mística conilla s’hi apleguen sis contes llargs o novel·les curtes, totes elles ben diverses però plenes d’humanitat i de literatura de primer ordre.

El llibre recull narracions amb arguments ben diversos, com ara que el sopar d’exalumnes de l’escola, ja tots en plena maduresa, acaba de la manera més insospitada. Una directora de cinema culmina la seva obra mestra amb el seu suïcidi. Un ancià de poble deixa la dona per una fada d’aigua. Una tarda de jocs amb un infant del passat que podria ser el mateix Jacint Verdaguer. Mística conilla aplega sis relats llargs, diferents entre ells, que tenen cadascun la intensitat d’una novel•la. Les edats de la vida, el misteri de l’art, la subversió del dolor o l’amor pel país com ningú no n’ha parlat abans són alguns dels temes d’unes històries que exploren, amb humor i lirisme, «la vida com una gamberrada creativa».

L’autor ha estat 8 anys treballant en el món del cinema i retorna ara a la literatura. Segons assegura és un retorn per sempre.

Jordi Lara és un escriptor que convida a endinsar-nos amb una mirada nova en universos fora de la festa del consum, la tradició reinventada com a forma de modernitat, els perdedors contents de ser-ho, els llocs abandonats, els amors difícils. El 2012 va escriure i dirigir el llargmetratge de ficció Ventre blanc, la faula d’uns adults que es fan forts dintre un capgròs.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: