Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els grups de l’Entesa reclamen del pressupost de la Generalitat més atenció al territori

Vilafranca en Comú, ICV-EUiA de Sant Sadurní i Entesa pel Progrés Municipal de La Granada han presentat una sèrie d’al·legacions a la proposta de pressupostos de la Generalitat.

Vilafranca en Comú, ICV-EUiA de Sant Sadurní i Entesa pel Progrés Municipal de La Granada han presentat una sèrie d’al·legacions a la proposta de pressupostos de la Generalitat, mitjançant el treball amb el grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot.
Es tracta d’unes esmenes enfocades al dia a dia de la ciutadania de l’Alt Penedès i complementàries a la tasca que estan fent els diferents ajuntaments. L’objectiu principal és buscar finançament per a matèries que depenen directament de la Generalitat. El regidor de VeC a l’Ajuntament de Vilafranca, Toni Peñafiel, parlava de la deslleialtat de la Generalitat cap als compromisos amb els ajuntament.

Peñafiel va disculpar l’alcalde de la Granada, Diego Díez de los Ríos, ja que no va poder assistir a la roda de premsa però va comunicar el plantejament més important per aquest municipi. Es tracta de la necessitat de construcció d’una escola i és que la Granada és l’única població a la comarca que no té un centre educatiu en condicions.
Per part de Sant Sadurní Rafa Berlanga i Matilde Hernando van destacar que es proposa la necessitat de disposar d’un auditori per la Capital del Cava. Per part de Vilafranca, Ramon Arnabat, assenyala que han calculat les retallades en sanitat dels darrers anys en uns 16 M€, i demanen que a partir d’aquest pressupost es reverteixi la situació.

Entre d’altres es proposa l’augment de professionals a l’ambulatori, també es demana que la Generalitat s’impliqui en acabar la cobertura e les vies a Vilafranca i que es milloren les comunicacions de rodalies. En relació a l’atenció a la gent gran es proposa un increment de 500.000€ per places concertades a la residència Ricard Fortuny. D’altra banda també es reclama el compliment del compromís d’aportar un milió i mig en el centre cívic de l’Espirall i un suport a la construcció de la necessària segona biblioteca de Vilafranca. Acompanyant als regidors de l’Alt Penedès hi havia la diputada de Catalunya Sí Que es Pot, Hortènsia Grau, que qualifica la proposta de pressupost que fa Junts pel Sí de continuista i poc valenta. Apunta que és un pressupost que vol complir amb el límit de dèficit, sense incrementar la fiscalitat.

Grau assenyala que l’Alt Penedès ha vist reduir la inversió de la Generalitat de forma continuada des del 2010, aquell any hi havia una inversió a la comarca de 272€ per habitant i any, quan la proposta per aquest 2017 és de 86€.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: