Dilluns, 23 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge Vidal i Valenciano va protagonitzar la visita comentada al cementiri de Vilafranca

L’acte formava part dels actes de les Festes de Sant Raimon, i volia ser un acte per mirar d’aportar alguna cosa més a les visites que es fan de manera periòdica al cementiri vilafranquí.

La visita començava a l’entrada principal del cementiri, inaugurat el 1839, amb un itinerari per conèixer la seva història, la seva arquitectura i alguns dels personatges que hi estan enterrats, visitant la tomba de l’escriptor de teatre Eduard Vidal i Valenciano (1838-1899) fundador de la Societat Coral El Penedès el 1862, enguany fa 155 anys. Jordi González és el director de la societat coral Penedès.
La visita finalitzava amb un concert a càrrec de la coral, la qual interpretava algunes peces del seu repertori habitual, i com a novetat s’estrenarà un poema del mateix Vidal i Valenciano, “Balada”, recuperat del fons de documentació Vinseum i musicat expressament per a la ocasió pel director de la coral, en Jordi González.
Acompanyats per Josep Maria Feliu, es va fer un recorregut per els diferents espais del cementiri visitant alguns dels panteons que s’hi poden veure, i en aquesta ocasió centrant-se el la figura d’Eduard Vidal i Valenciano.
Les visites guiades al cementiri de Vilafranca es van iniciar l’any 2004, i des de l’any passat hi ha també l’opció de fer-hi visites nocturnes. Unes visites que permeten conèixer també part de la història de Vilafranca.

Programació

Ràdio Vilafranca

06:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

06:30
Poemes pel Penedès
Espai musical dedicat als poemes d’autors penedesencs
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país
08:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: