Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Col·lectiu Bosc Verd organitza una caminada popular a l’entorn del Santuari de Foix

Aquest diumenge 22 de gener, el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitza aquesta caminada, que estarà guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada i es realitza per les Festes de Sant Raimon.

El santuari de Sant Maria de Foix és un edifici d’estil romànic d’una sola nau coberta amb volta de canó, que ha estat restaurat recentment. Antigament formava part del recinte del castell de Foix, les ruïnes del qual encara es poden veure al voltant de l‘església.
El recorregut a peu sortirà de l’actual església de Santa Maria de Foix per prendre camí direcció als Pèlags de Foix, on hi ha el pèlag gran, amb el seu salt d’aigua i la seva font. I el Pèlag de les Nenes, on l’aigua del riu Foix hi discorre de manera suau formant un lloc de gran bellesa natural.
Després d’esmorzar, es continuarà pel camí ascendent, tot passant pel costat de l’antiga masia de les Valls i arribant a la fot de Giberts, una agradable raconada presidida per les ruïnes de la masia que dóna nom a aquest indret. A continuació , s’arribarà al Santuari de Foix, el qual de manera excepcional estarà obert per la ocasió.
Finalitzada la visita s’iniciarà el descens, arribant a les ruïnes del Mas del Turó del Guix, on el camí condueix al riu Foix, efectuant així la tornada per un bucòlic sender que ens portarà a al final de la caminada.
La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Se sortirà a les 9:00 del matí de l’estació d’autobusos de Vilafranca, per desplaçar-se en cotxes particulars fins a l’inici de la caminada. Cal portar calçat adequat per caminar, esmorzar i aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: