Divendres, 12 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cicle ‘Veus del món’ del Casal Popular ha començat abordant la situació de Turquia

Özgür Günes Öztürk, investigadora en ciències socials i tècnica del CIEMEN, era l’encarregada de parlar-ne.

Özgür Günes Öztürk, investigadora en ciències socials i tècnica del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions, va protagonitzar ahir al vespre la primera sessió de l’any del cicle Veus del Món al Casal Popular.

Sota el títol ‘Turquia sota l’ombra d’Erdogan: repressió i resistència’, la investigadora va explicar la situació que viu el país, que està sota l’estat d’emergència des de l’intent de cop d’estat del passat 15 de juliol.

Özgür Günes Öztürk porta nou anys vivint a Catalunya. La investigadora constata la complexitat de comparar dues societats tan diferents com la turca i la catalana. Malgrat tot, recorda la situació caòtica que existeix a l’Orient Mitjà, amb conflictes gravíssims com el de Síria i les migracions de milions de persones que fugen de la violència.

Veus del món és el cicle de xerrades que s’organitza des del Casal Popular de Vilafranca per “presentar les diverses lluites i conflictes que s’estan vivint fora del nostre entorn més proper”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: