Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes del Milà i Fontanals que participen dins de Tots Som Regidors visiten l’Ajuntament

El projecte Tots Som Regidors és un projecte d’apropament dels joves a la política municipal impulsat pels instituts de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de l’Ajuntament

Al llarg del curs, l’alumnat dels instituts participants es divideix en diferents grups polítics i, partint d’una ordenança de civisme i convivència, fan propostes d’esmenes de cadascun dels articles. Per tal d’aprofundir en el coneixement del funcionament democràtic, l’alumnat rep formació de tècnics municipals i coneix els espais de decisió política de la mà dels regidors. Aquest dimecres alguns alumnes del Milà i Fontanals feien la visita institucional al consistori on van poder veure els espais més emblemàtics: la Sala de la Taula Rodona, el despatx de l’alcalde, la Sala Pau Boada i el Saló de Plens. Allà el tinent d’alcalde de l’Àrea de Servei a les Persones i Promoció Social, Ramón Zaballa els explicava la dinàmica de les eleccions, la composició actual de l’Ajuntament alhora que incentivava la motivació cap a la política. Tot i així, Zaballa creu que la importància d’aquest projecte radica, no tant en apropar-se a la política en general, sinó en el fet de que els mateixos estudiants comprenguin la implicació social que té la política local.

A banda d’aquesta visita  al consistori, els diferents grups d’alumnes fan feina a classe. Discuteixen sobre una ordenança de civisme, fan modificacions i després es troben amb la resta de grups per a posar-se d’acord en els canvis proposats per aquesta ordenança. En definitiva, una tasca que serveix als alumnes per a pensar, discutir i posar-se d’acord.

 

La Teresa Ros, professora de l’IES Milà i Fontanals, destacava també l’entusiasme amb el que està vivint aquest grup el projecte Tots Som Regidors. Tal és l’entusiasme que molts estan convençuts que aconseguiran modificar alguna de les ordenances de civisme actuals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: