Dimarts, 7 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

27 de gener de record a les víctimes penedesenques dels camps nazis

Una ofrena floral, la lectura de textos i un documental centren l’homenatge als vilafranquins i penedesencs que van estar als camps nazis.

El 27 de gener és el Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció dels Crims contra la Humanitat. Des de Vilafranca en Comú van organitzar diverses activitats per fomentar la memòria històrica i retre un reconeixement als penedesencs que van patir directament les experiències als camps de concentració.

Divendres, a la plaça de la Pau, al barri de la Girada, es va fer un homenatge als vilafranquins víctimes dels camps nazis.

Després de fer una ofrena floral al monument i llegir diferents textos relacionats amb els vilafranquins que van estar al camps nazis i amb l’horror de l’holocaust en general, al local de VeC es va projectar el documental ‘Eusebi Pérez Martín, un republicà vilafranquí a Mauthausen’. Ramon Arnabat va ser l’impulsor i director del documental després d’una visita de Pérez a Vilafranca i l’enregistrament d’una llarga entrevista amb el supervivent del camp de Mauthausen.

El 27 de gener, la UNESCO rendeix tribut a les víctimes de l’Holocaust, recordant el dia de l’alliberament del camp de concentració i extermini d’Auschwitz-Birkenau, l’any 1945.

Des de VeC consideren que la data no només ha de servir per recordar les atrocitats comeses pel règim nazi i homenatjar les víctimes, sinó també per reflexionar sobre el present, sobre com s’afronta la crisi de valors d’Europa, la falta de valentia política per acollir els refugiats que fugen de la guerra, el creixement de l’ultradreta i la xenofòbia, o les retallades de drets i llibertats.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: