Divendres, 3 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les visites ‘Els sons del museu’ van acabar aquest diumenge amb bones sensacions

Des de l’abril, quan es va estrenar la proposta, s’han fet quatre visites guiades i musicades a Vinseum sota el títol ‘Els sons del museu’.

Les visites han estat un recorregut sonor per l’exposició permanent del Museu i a partir dels fons musicals que hi ha al Centre de Documentació de Vinseum. La voluntat de la proposta era aportar una nova mirada sobre el patrimoni material del museu vilafranquí a través de les sensacions que genera la música: des d’una havanera per parlar del comerç amb les Amèriques a una cançó de treball per fer més amena la feina a la vinya o una cançó de taverna acompanyada d’uns glops de vi.
Els músics eren alumnes i professors de l’escola municipal de música de Vilafranca.

Les visites ‘Els sons del museu’ també han estat una bona manera de donar vida a les partitures que es conserven al Centre de Documentació de Vinseum: hi ha pasdobles, cuplets, rumbes, havaneres, sardanes o músiques de caire litúrgic.

Des de l’escola de música es plantegen enregistrar les músiques per conservar un testimoni de l’experiència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: