Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum explica el Penedès abans de la vinya en una exposició amb el seu patrimoni arqueològic

L’exposició es podrà visitar aquests propers mesos i permet repassar des del paleolític a l’època dels romans l’evolució del Penedès, i fer-ho amb peces del propi fons del Museu.

Al llarg dels propers mesos Vinseum acull “Abans de la vinya. El passat del Penedès a través de l’arqueologia”, una exposició de producció pròpia amb el fons arqueològic dipositat a Vinseum des dels seus primers temps i que permet explicar com era el Penedès des del paleolític fins a l’arribada dels romans.
L’objectiu de la mostra és donar visibilitat al ric patrimoni arqueològic dipositat a Vinseum des dels anys trenta del segle passat. Unes col·leccions que actualment, per raons de manca d’espai expositiu, no poden ser vistes pel públic de forma habitual.
‘Abans de la vinya’ dóna a conèixer l’evolució del territori penedesenc en un viatge de més de 200.000 anys, des del Paleolític fins al període Romà, i resumeix els grans avenços i innovacions de cada període a partir de 166 peces exposades de tipologia molt variada. El comissari de l’exposició, Jordi Farré, explica què a partir de les evidències arqueològiques que hi ha Vinseum es pot resseguir aquest camí i anar observant l’evolució i el canvi del territori i la societat al Penedès.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, posava l’accent en que la mostra treu a la llum part del patrimoni del museu que fins ara ha estat poc visible. I ressaltava què serveix per entendre l’evolució del Penedès en els primers temps de l’ocupació humana.
Des de Vinseum destaquen també que es tracta d’una exposició molt pedagògica, que pot arribar a tots els públics. Estarà oberta fins els 22 de març, una data que s’ha buscat de manera expressa per tal de fer un record també a l’arqueòloga vilafranquina Maria Rosa Senabre, que va morir el 2005 amb 39 anys d’edat. Senabre, malgrat la seva joventut, va ser una persona que va dur a terme una important tasca d’investigació i recerca arqueològica en el Museu i al Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: