Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha commemorat el dia internacional del voluntariat amb una tertúlia i un documental

El 1985, Nacions Unides va declarar el 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat per Desenvolupament Econòmic i Social. És el dia que es reconeix i dóna visibilitat a l’acció voluntària.

A Vilafranca són moltes les persones que lliure i solidàriament realitzen tasques de voluntariat dins les entitats sense ànim de lucre. Totes amb un objectiu comú, transformar la societat per fer-la més acollidora i justa. Les motivacions són molt diverses i els àmbits on es pot realitzar el voluntariat, també; social, internacional, medi ambient, cultura, esport, entre d’altres.
El voluntariat és la base perquè aquestes entitats diverses puguin desenvolupar les seves activitats i atendre als diferents col·lectius als qui s’adrecen. Entitats que enforteixen el teixit social de la nostra Vila i contribueixen a un major benestar dels nostres conciutadans. Miquel Medialdea, regidor de Participació i Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca ha volgut destacar que des de l’ajuntament volem reconèixer i impulsar el valor i el treball del voluntariat en el si de les entitats, per la gran contribució que té en el benestar dels vilafranquins i vilafranquines. També posar en valor un aportació solidària i voluntària en el marc d’una societat cada cop més individualista.
Aquesta commemoració també és un bon moment per animar a que cada dia siguin més les persones que formin part del voluntariat. Des de l’Oficina Municipal del Voluntariat, conjuntament amb la Mesa d’Entitats amb Voluntariat, per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat a Vilafranca, ha realitzat el programa Voluntaris, que s’ha emès avui dilluns i també el passat cap de setmana per Penedès Televisió. Voluntaris és un documental precedit d’una breu tertúlia amb els seus protagonistes per tal de donar a conèixer i compartir una mica més el dia a dia del voluntariat, explicat pels seus propis protagonistes, voluntaris i voluntàries de les entitats de Vilafranca.
El programa es pot veure online a rtvvilafranca.cat dins l’apartat “A la carta”.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: