Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El VIII Concurs de Raça de Gallina Penedesenca s’ha dedicat in memoriam a Amadeu Francesch.

La particularitat de la fira és que es pot viure des de la criança del Gall Negre del Penedès fins a la seva degustació, passant per la possibilitat d’utilitzar el servei d’escorxador.

Per començar es rep als visitants amb l’exposició de l’aviram autòcton que participa en el concurs de raça. Enguany el VIIIè Concurs-exposició de raça de Gallina Penedesenca i el 2on Concurs al millor color de la closca d’ou de la raça de la Gallina Penedesenca.

La Fira també tenia un emotiu record per Amadeu Francesch, el responsable de la recuperació de la raça de la Gallina Penedesenca que va deixar-nos aquest any. I ho va fer posant el nom d’Amadeu Francesch al Concurs de la Raça de la Gallina Penedesenca.

La presidenta a del consell regulador de l’IGP Gall del Penedès, Maria Antònia Udina, recordava el treball del genetista, que va fer possible arribar a assolir enguany la Indicació Geogràfica Protegida del gall del Penedès.

Dissabte al matí, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i la regidora de Turisme, Dolors Rius, van fer la inauguració de l’exposició i el lliurament de premis del concurs de les quatre varietats de Gall i Gallina autòctona Penedesenca tradicional, l’aperdiuada, la barrada, la blat, la negra, i la raça negra millorada. També es va celebrar el segon concurs del millor color de closca d’ou de la gallina penedesenca i hi havia en exposició exemplars de la raça Espanyola Cara Blanca.

 

Esultats del concurs:

Raça Penedesenca:

– Premi Gallina Negra Millorada, a exemplar gàbia núm 25 , amb un pes de 3,200 quilos. Criador: RAFAEL MOLINER CALVO

-Premi Gall Negre Millorat, a exemplar gàbia núm.  18 amb un pes de 4,600 quilos. Criadora : MARIA GRAU SOGAS

Premi Gallina Negra Tradicional, a exemplar gàbia núm 37, amb 95 punts i amb la valoració de MB Criador : AVIRAUT, S.L.

Premi Gall Negre Tradicional, a exemplar gàbia núm 1, amb 95 punts i amb la valoració de MB Criador : JORDI GUIRAU PERAU

– Premi Gallina Aperdiuada Tradicional, a exemplar gàbia núm. 33 amb 95  punts i amb la valoració de MB Criador : XAVIER JIMENEZ  OLIVE

– Premi Gall Aperdiuat Tradicional, a exemplar gàbia núm. 7 amb 95 punts i amb la valoració de MB Criador JOAN CASELLAS MIMBRER.

-Premi Gallina Barrada Tradicional, a exemplar gàbia núm 10 , amb 95 punts i amb la valoració de MB  Criado JOAN CASELLAS MIMBRERO

– Premi Gall Barrat Tradicional, a exemplar gàbia núm. 9, amb 95 punts i amb la valoració de MB Criador JOAN CASELLAS MIMBRERO.

– Premi Gallina Blat Tradicional, a exemplar gàbia núm. 43 amb 93 punts i amb la valoració de MB Criador : AVIRAUT, S.L.

– Premi Gall Blat Tradicional, a exemplar gàbia núm. 42, amb 95 punts i amb la valoració de MOLT BÉ. Criador: AVIRAUT, S.L.

– Premi Gallina  “Española Cara Blanca” , a exemplar gàbia núm. 50, amb 95 punts i amb la valoració de MOLT BÉ  Criador: ALFONSO BEA HORTAL

– Premi Gall  “Española Cara Blanca” , a exemplar gàbia núm53, amb 94 punts i amb la valoració de MOLT BÉ Criador: ALFONSO BEA HORTAL.

– Premi a la mostra d’ous de Gallina Penedesenca amb més intensitat de color, a mostra núm.  45 a, amb índex d’absorció de la llum: 86.02 Criadora: M. ANTONIA UDINA CASTELL.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: