Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC lamenta que l’alcalde hagi fet un manifest institucional sense consultar-lo als grups

En un comunicat, VeC assenyala que una Constitució és un text legal on es recullen els drets fonamentals de la ciutadania i s’estableix la forma d’organitzar les institucions.

En democràcia aquest text s’escriu primer, i posteriorment s’interpreta, amb acords amplis, sorgits de la voluntat popular expressada a les urnes.

Des de fa uns anys, els poders establerts no estan desenvolupant els drets reconeguts a la Constitució, sinó que els estan retallant, alhora que bloquegen el canvi en la forma d’organitzar les institucions plantejat des de Catalunya.

VeC entén que la sortida democràtica a aquesta situació és un procés constituent on democràticament es debati a fons i decidint entre tots  el marc territorial i de drets fonamentals que es vol a Catalunya.

En el comunicat també s’afegeix que si es vol realment recórrer aquest camí, cal fer-ho de forma seriosa, respectant la pluralitat i la diversitat d’opinions. I, sobretot, situant a l’Ajuntament, que és l’espai de representació de Vilafranca, per sobre de partidismes.

Pensen que un manifest institucional no pot ser proposat unilateralment per l’Alcalde, sense consultar-ho a la resta de grups municipals ni marge de temps per a debatre’l, i diuen també que aquesta decisió “és una mostra més de la manera de fer d’aquest govern municipal, sense diàleg ni voluntat de consens”, i que des de Vilafranca en Comú creuen que cal canviar per fer possible el nou consens democràtic que es vol construir.

 

 

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: