Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha inaugurat a Vilafranca el Museum of Liberalism Art, creat per l’artista anònim An Idiot

Aquest dimarts s’ha inaugurat, a l’Avinguda de Tarragona 112 de Vilafranca, el Museum of Liberalism Art (MOLA).

Dedicat exclusivament a l’estil d’art variable del Liberalisme, ha estat creat per l’artista anònim An Idiot. Una iniciativa que trenca amb tots els paràmetres dels estils artístics creats fins ara, i es basa en la creació a partir de l’observació de l’artista vers l’entorn.

L’exposició té lloc en 3.400 metres quadrats, dividits en diferents espais de fins a 9 metres d’alt i 60 d’allargada. El MOLA té seccions relacionades amb el contingut, la planta baixa està dedicada a la part brillant de la vida i el soterrani a la fosca.

El director de la sala, Robert Gabor, explica perquè s’ha escollit aquesta sala de Vilafranca.

L’acte d’inauguració comptava amb l’assistència de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat per diversos membres de l’equip de govern, com el regidor de Cultura, Raimon Gusi, o els regidors Joan Manel Montfort i Dolors Rius, a més del president del Vinseum, Joan Tarrada.

L’alcalde destaca que des de l’ajuntament han quedat sorpresos i molt contents que s’hagin escollit Vilafranca per presentar l’obra d’aquest artista completament innovador i que la sala pot ser un reclam que va més enllà del Penedès.

L’any 1987, l’artista que respon al pseudònim An Idiot va decidir deixar de crear. Durant un quart de segle, ha treballat i experimentat per a adquirir el seu propi món artístic. Aquest projecte s’anomena The Liberalism Art World . L’objectiu de l’artista és tenir llibertat creativa total i no estar limitat pels paràmetres propis de cada estil artístic.

Des del 2012, l’artista està pintant quadres d’estils impredictibles, i desenvolupant una multitud d’estils que s’engloben dins del concepte liberalisme. I des del 2014 ell i el director, Robert Gabor, han estat treballant en el projecte de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: