Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La primera edició del curs de cuina del Gall del Penedès finalitza amb molt bona participació

La primera edició del curs de cuina del Gall del Penedès finalitza amb molt bona participació

Rl curs, impartit per la cuinera Gemma Riera, volia ajudar a perdre la por a cuinar plats amb el Gall del Penedès com a element principal.

La Fassina de Vilafranca, concretament la seva cuina, ha acollit aquests dies la primera edició del curs “El gall del Penedès a la cuina de nadal, cuina per a tothom”. Dirigit per Gemma Riera, el curs pretenia ajudar a decidir-se a cuinar aviram, i directament al voltant de les dates de la Fira del Gall, Gall Negre del Penedès.
El curs s’ha estructurat en tres sessions, en cada una de les quals s’ha preparat una recepta diferent amb el gall del Penedès. El primer dia va ser el 5 de desembre, en que es va cuinar Gall del Penedès al vi negre; en una segona sessió el dia 12 es va preparar gall del Penedès farcit a la manera tradicional; i s’acabava el 14 de desembre amb el gall del Penedès amb crema de raïm.
L’objectiu primer d’aquest curs era ajudar els assistents a decidir-se a cuinar gall del Penedès, i segons Gemma Riera s’havia aconseguit ja que han pogut comprovar que no és tant complicat com semblava abans de començar.
Els participants anaven seguit les explicacions de Gemma Riera, per tal de veure pas a pas com anava evolucionant el plat a cuinar. En cada una de les tres sessions hi ha participat una mitjana de vint persones, que s’havien apuntat prèviament.
Per Gemma Riera l’experiència és del tot positiva, ja que li permet un contacte directe amb gent interessada en el món de la cuina i que entre tots posen en comú els seus coneixements.
L’experiència de cuina “El gall del Penedès a la cuina de nadal, cuina per a tothom”, acabava a més de la millor manera. Amb els participants tastant, en aquesta ocasió gall del Penedès amb crema de raïm, acabat de cuinar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: