Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La prestigiosa llista Parker posa Loxarel d’exemple de “celler innovador i poc ortodox”

La prestigiosa llista Parker posa Loxarel d’exemple de “celler innovador i poc ortodox”

Loxarel és un celler familiar propietat de Josep Mitjans i Teresa Nin que elabora el 100% dels seus productes amb raïm ecològic i seguint els passos de l’agricultura biodinàmica.

La prestigiosa revista nord-americana The Wine Advocate, que publica la popular llista Parker, ha destacat l’aposta de Loxarel per “projectes innovadors i poc ortodoxos” i l’ha posat d’exemple de tot el Penedès. En un article publicat a la revista, el tastador oficial de Robert Parker a Espanya, Luís Gutiérrez, afirma que al Penedès “falten més projectes com els de Loxarel” perquè aposta per productes amb personalitat pròpia, que aporten innovació en el sector i que són pioners en l’elaboració de vins naturals o fermentats en àmfores.

Loxarel és un celler familiar propietat de Josep Mitjans i Teresa Nin que elabora el 100% dels seus productes amb raïm ecològic i seguint els passos de l’agricultura biodinàmica. La seva aposta pionera al Penedès en l’elaboració de vins naturals l’han consolidat com un dels cellers més innovadors en aquest camp.

Loxarel també va ser pioner en la utilització d’àmfores de fang per elaborar alguns dels seus vins; actualment té cinc referències al mercat fermentats en aquests envasos. El pròxim mes de març, el celler traurà al mercat el primer escumós ancestral natural fermentat en àmfores.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: