Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els pessebres omplen la Capella dels Dolors, enguany per desè any consecutiu

Per tal de recordar i celebrar aquesta dècada a la Capella dels Dolors, l’Associació de Pessebristes ha editat un llibre que recull en fotografies alguns dels diorames que s’hi han exposat.

Des de primers de desembre, i com fa una dècada, la Capella dels Dolors de Vilafranca acull l’exposició de pessebres que organitza l’Associació de Pessebristes de Vilafranca. Són 16 diorames que es complementen amb un pessebre popular que es pot veure a l’entrada i un pessebre de muntanya a càrrec del Centre Excursionista del Penedès que es troba a la sortida.
El president de l’Associació de Pessebristes de Vilafranca, Ramon Albornà, comenta que en l’exposició es pot veure la diversitat creativa tant a l’hora dels materials que s’utilitzen com els paisatges que es recreen.
Paisatges algunes clarament reconeixibles, com el de Montserrat a nivell català o un antic temple egipci. Enguany però, també s’hi pot trobar un diorama que vol ser reivindicatiu i un recordatori de la situació que viuen els refugiats. Representa la fugida d’Egipte, però situa Josep i Maria en una pastera.
Enguany fa 10 anys que l’Associació mostra els seus pessebres en aquest espai de la Capella dels Dolors, i el balanç és positiu.
Consideren que és un espai que tot i no ser permanent els permet mostrar els seus treballs de manera molt correcte. Es troba situat entre els edificis gòtics dels centre de la vila, que també ajuda a donar més rellevància a l’exposició. En aquests 10 anys hi ha passat unes 160.000 persones, 16.000 cada any, i aquest 2016 en porten ja més de 8.000.
Per tal de celebrar-ho han editat un llibre, que es pot comprar a la mateixa exposició, i que recull d’una banda la història de la Capella dels Dolors, de l’edifici i de l’advocació; i de l’altra un recull de fotografies dels diferents pessebres que s’hi han pogut veure en aquesta dècada.
A més, com recorda Joan Carles Acedo, membre de l’Associació i un dels responsables de l’edició del llibre, és un espai de recolliment que en el seu moment va servir per venerar el Crist crucificat, i que ara acull la representació del naixement en forma de pessebres.
Un art efímer que es pot veure un any més en aquest espai de la Capella dels Dolors fins el 8 de gener. Els dies feines, excepte dilluns, de 6 de la tarda a 8 del vespre, i els caps de setmana i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: