Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El nou centre Cultural, les rotondes i Can Guineu projectes del govern de Sant Sadurní pel 2017

El nou centre Cultural, les rotondes i Can Guineu projectes del govern de Sant Sadurní pel 2017

L’equip de govern de Sant Sadurní ha fet balanç del 2016 i ha presentat el pressupost per el 2017 així com algunes de les accions més rellevants que es preveuen.

A l’inici de la roda de premsa, el govern ha volgut ressaltar els projectes de rotonda a l’encreuament del cementiri- que ja ha estat redactat per la Generalitat- i a la carretera de Gelida, com a dues prioritats destacades per a la mobilitat i seguretat viària del municipi i que podrien desenvolupar-se al 2017 depenent de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.
La negociació amb els propietaris de Can Guineu ha estat una altra de les qüestions destacades pel govern. S’ha informat que en els darrers mesos s’ha mantingut un parell de trobades amb els propietaris cavistes d’aquest casa pairal emblemàtica, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local, per tal de plantejar una futura negociació perquè l’edifici passi a ser de titularitat municipal o bé es pugui plantejar una cessió d’ús.
I una altra de les iniciatives que està molt present a l’agenda del govern per avançar al 2017 serà l’estudi de viabilitat per a implantar un viver de caves a l’Escola d’Enologia i Viticultura d’Espiells.
Pel que fa a la nova biblioteca municipal, que obrirà les seves portes al 2017, el govern ha assenyalat que confia que el servei pugui posar-se en funcionament cap al segon quadrimestre de l’any, un cop finalitzi tota l’actuació i es completi el trasllat del servei des de l’edifici actual al carrer Sant Pere.
2016-12-13-a
ST SADURNI BALANÇ 2

També s’ha avançat que la proposta de pressupost per al 2017 que es presentarà en el proper ple municipal del 22 de desembre se situarà als voltants dels 13,6 milions d’euros, que suposa un creixement d’uns 260 mil euros en relació al d’aquest any, tot i mantenir congelats els impostos i taxes per l’any vinent. Han donat com a claus d’aquest increment la compensació dels tributs estatals i també la reducció dels interessos del deute com a conseqüència de l’amortització dels crèdits que té contrets l’Ajuntament amb les entitats financeres. Prop de 300 mil euros del proper pressupost es destinaran a la partida d’inversions.
Des dels mitjans de comunicació s’ha consultat al govern la posició en relació a la situació del teatre de l’Ateneu o del futur del Centre. Els regidors han recordat que es tracta d’entitats privades i que l’Ajuntament col·laborarà en tot el que sigui possible. També s’han estès a preguntar per la situació de l’Escola Intermunicipal. Des del govern s’ha recordat que s’ha constitut una comissió tècnica per tal d’estudiar la situació a mig termini que pot viure el centre per la possible davallada d’alumnat. També ha insistit que l’Ajuntament aposta pel model de centre i ha recalcat que la gestió de l’escola és mancomunada entre diversos municipis de la comarca i que les decisions que s’hagin de prendre es faran de manera consensuada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: