Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Miquel Cartró participarà en les brigades en suport a la població sahrauí víctima de les mines

Miquel Cartró participarà en les brigades en suport a la població sahrauí víctima de les mines

Miquel Cartró, de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, participarà en les Brigades Solidàries Mariem Hassan, de suport a la població sahrauí refugiada víctima de les mines.

L’organització de les brigades ha estat iniciativa de l’Associació Sabadell Acull Infants Sahrauís (SAIS), i compta amb el suport del sindicat CGT i hi participaran una vintena de brigadistes.
A petició de l’Associació sahrauí de víctimes de les mines i d’altres artefactes explosius (ASAVIM) els brigadistes han recollit material sanitari i higiènic com cadires de rodes, crosses, bolquers d’adults, material per a cures, i medicaments, que ja s’ha fet arribar als campaments de refugiats.
Durant l’estada als campaments es visitaran els projectes que duu a terme ASAVIM, com les cooperatives familiars de xais, que compten amb el suport de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, Sàhara Horta i la Federació ACAPS, les campanyes de sensibilització sobre el perill de les mines, centres sanitaris, culturals, educatius i el teixit associatiu sahrauí.
Les víctimes de les mines i els artefactes explosius són una realitat quotidiana als territoris dels Sàhara Occidental alliberats pel Front Polisario, especialment en escenaris bèl·lics o a l’entorn del mur defensiu del Marroc. Es tracta d’un mur defensiu de 2.700 km construït pel Marroc, format per unes grandioses construccions fortificades, minades i custodiades per uns 165.000 soldats. El mur s’han creat per defensar-se dels atacs constants dels sahrauís i divideix en dos territoris el Sàhara Occidental, consumant l’ocupació del Marroc per la força del territori sahrauí. Es calcula que hi ha més de 7 milions de mines a l’entorn del mur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: