Divendres, 1 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’organista vilafranquí Berenguer Montserrat ha protagonitzat el concert d’orgue de Sant Esteve

Aquest any, el concert d’orgue més antic de Catalunya, arribava a la seva 63ena edició. El jove organista vilafranquí Berenguer Montserrat n’era el principal protagonista.

Montserrat va interpretar un programa adient per a l’orgue romàntic-simfònic de la Basílica de Santa Maria, amb obres de Johann Sebastian Bach, César Franck, Jehan Alain i del compositor vilafranquí Tomàs Berdié, que va exercir d’organista al mateix instrument.

Berenguer Montserrat, és organista de les parròquies de Vilafranca des del 2004 i un any més tard va iniciar els estudis d’orgue amb Jonatan Carbó a l’Escola Municipal de Música d’Igualada, ampliant la seva formació amb els professors Michael Radulescu, Juan de la Rubia i Montserrat Torrent.

Al mateix temps ha estudiat piano a l’Escola Municipal Maria Dolors Calvet de Vilafranca amb Montse Ríos on també ha rebut classes de llenguatge musical, harmonia i cambra, amb diferents agrupacions.
Com a novetat, des d’ aquesta edició, Joventuts Musicals de Vilafranca, després de molts anys de dedicació, no serà l’organitzador del concert de Sant Esteve, sinó que se’n fa càrrec els Amics de l’Orgue, embrió d’una futura entitat dedicada a la cura i promoció de l’orgue a l’Alt Penedès.
El concert es va poder veure a través d’una pantalla gegant amb la col·laboració de Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: