Dimecres, 21 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’epidèmia de la grip s’ha avançat quatre setmanes respecte les dues temporades anteriors

Segons el Departament de Salut de la Generalitat, l’epidèmia de grip s’ha avançat quatre setmanes a Catalunya respecte les dues temporades anteriors.

D’aquesta manera ha tornat al patró clàssic d’inici de temporada epidèmica. Així, durant l’última setmana, del 19 al 25 de desembre, els casos de grip han augmentat fins arribar als 111,03 per 100.000 habitants, situant-se per primera setmana per sobre del llindar epidèmic establert aquesta temporada als 110,7 casos. Els casos de grip han augmentat en tots els grups d’edat, especialment en els menors de 15 anys.

Segons el Pla d’Informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya de l’Agència de Salut Pública de Catalunya l’activitat gripal és baixa amb tendència a incrementar-se en les properes setmanes.

La infermera i adjunta a la direcció de l’Àrea Bàsica de Salut Vilafranca Rosa Cañestro explica que la grip és fàcilment identificable encara que hi hagi símptomes similars als del refredat.

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular, perquè és un virus molt contagiós.

Des del Departament de Salut es demana a la població que utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema de salut. La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària.

Per a més informació es recomana trucar al 061 CatSalut Respon, el telèfon de Salut de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: