Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer acull l’exposició “Més panxa poc cap”

És una exposició social, sensibilitzadora i plena de sensacions inspirada en experiències de persones amb discapacitat psíquica.

Divendres s’inaugurava a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger de la Fundació Pinnae una exposició ben especial. Més de 30 obres inspirades en experiències de persones amb discapacitat psíquica que han col·laborat conjuntament amb artistes professionals de “El Bollidor d’Art” en un projecte social, empoderador i ple de sensacions. La inauguració comptava  amb la presència d’artistes participants i voluntaris. També hi assistien el regidor de Cultura, Raimon Gusi i el de Serveis Socials, Ramon Zaballa.

Zaballa explica que la mostra clou els actes que s’han organitzat a Vilafranca dins del cicle Capacitats i que és una mostra que cal venir a veure-la i viure-la.

Aquesta exposició és presentada per UNICIDART, un grup de 13 participants que sorgeix del projecte artístic al servei de la inserció sociocomunitària del “Club Social El Turó” conjuntament amb el taller privat “El Bollidor d’Art” de Sitges, amb Jaume Aldabó i Manuel Riccardi. La seva comissària, Carmen Gallego, afirma que l’art és una forma d’experiència i l’experiència és el nostre contacte primari i íntim amb la vida, per això la mostra pretén ser testimoni de les capacitats que tenen aquestes persones amb disfuncions psíquiques i com l’art més pur surt de les seves emocions i sensacions més profundes.

Sota el títol de “Més panxa poc cap” s’articula una proposta que mostra que la inspiració ha esdevingut a força de la passió (la panxa), deixant de banda les estructures mentals lògiques (el cap). Aquesta exposició amb objectius clars de caire personal i grupal i amb un ritme constant, el projecte s’ha dut a terme en un any i mig amb obres de diversos formats i tècniques que s’han materialitzat amb processos creatius únics, indiscutibles, sincers i de gran profunditat expressiva. Cadascun dels artistes ha afrontat el seu propi temps amb la seva inspiració per a realitzar una victòria comuna, un esperit grupal, una exposició.

La mostra espot visitar fins el 8 de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: