Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos aprova un pressupost de 8,7 milions € per al 2017

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos aprova un pressupost de 8,7 milions € per al 2017

L’alcaldessa Imma Ferret ha qualificat els comptes de moderats. S’han elaborat atenent la difícil situació econòmica per la que passen moltes famílies, i mantenint el nivell dels serveis.

Els pressupostos d’aquest proper any estan especialment centrats en la contenció o en la disminució de la despesa, en aquells capítols en els que ha estat possible. En aquest sentit, els comptes generals de la corporació han disminuït en un 2,32% respecte el pressupost inicial de l’any 2016, tot i que s’han augmentat alguns capítols destinats especialment a la generació de polítiques d’acció social, promoció econòmica, manteniment dels serveis i atenció a les persones.
En el capítol d’inversions s’ha mirat de preveure el major nombre de projectes possible, comptant en gran mesura amb subvencions per a la seva realització o els recursos propis en alguns casos. Com a obres importants incloses en aquest pressupost destaquen les reformes previstes a la pista poliesportiva dels Monjos, l’arranjament d’espais públics o la reforma del celler del Castell de Penyafort.
L’Ajuntament no descarta la realització d’altres inversions durant el 2017 per bé que aquestes hauran d’estar condicionades a l’obtenció de subvencions o a la incorporació d’excedents per majors ingressos.
Els pressupostos van ser aprovats amb els vots favorables dels grups municipals del PSC i CIU i els vots en contra de PA-CUP i ERC.
En el mateix plenari es van aprovar per unanimitat els convenis entre un particular i el cos d’agents rurals pel manteniment d’uns nius d’una espècie protegida d’oreneta situats en un habitatge de la Ràpita amb finalitats didàctiques; un segon amb el Consell Comarcal per a la promoció de l’escola de Música de l’Alt Penedès i finalment un altre per les tasques de suport dels voluntaris de Protecció Civil.
En l’apartat de mocions es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel PSC, amb una aportació per part d’ERC, sobre el possible tancament de 29 jutjats de violència sobre la dona. La moció presentada per PA-CUP i ERC sobre el procés constituent no va prosperar amb els vots a favor dels grups de PA-CUP, ERC i CIU i el vot contrari del PSC.
Finalment tampoc va prosperar la proposta d’ERC per a la catalanització del topònim Penafel, que va rebre el vot contrari dels grups del PSC i CIU i l’abstenció de PA-CUP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: