Dilluns, 3 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament felicita Jordi Casanovas pel Butaca 2016 de “Vilafranca, un dinar de Festa Major”

Jordi Casanova s’enduia el guardó al millor text teatral per “Vilafranca, un dinar de Festa Major”, estrenada el febrer de 2015 a la vila i que obrir els actes de la capitalitat cultural de Vilafranca

El dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas ha rebut el Premi Butaca de Teatre de Catalunya 2016 al Millor Text Teatral per “Vilafranca, un dinar de Festa Major”, l’obra de teatre que ha escrit i dirigit, que va ser estrenada al febrer del 2015 a l’Auditori Municipal de Vilafranca i va obrir l’any de la capitalitat cultural Vilafranca 2015. L’alcalde Pere Regull, felicita l’autor per aquest guardó que atorga el públic als millors actors i espectacles de la temporada anterior. Els guardons es van fer públics ahir dilluns en una gala al Teatre Apolo de Barcelona.
“Vilafranca, un dinar de festa major” és la tercera i última part de la trilogia de Jordi Casanovas sobre la identitat catalana, iniciada amb “Una Història Catalana” (2009) i continuada amb “Pàtria” (2012).
Vilafranca és la mirada més local dels tres textos, centrada en el retrobament familiar en el tradicional dinar de Festa Major, la Diada de Sant Fèlix de l’any 1999. La malaltia del patriarca s’està agreujant i aviat s’hauran de prendre decisions. És possible que aquest sigui el seu últim dinar plegats de Festa Major, després de es desvetllin secrets i pensaments mai pronunciats.
“Vilafranca” va ser una primera experiència de coproducció dels Teatre Amics (Vic, Viladecans, Manresa, Sant Cugat i Granollers) amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: