Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Guia d’Enoturisme del Penedès es publica amb la intenció de potenciar el turisme català

El Consorci de Promoció Turística del Penedès ha presentat aquest dilluns la primera Guia d’Enoturisme del Penedès.

L’objectiu d’aquesta guia és posar en el mapa el territori penedesenc i servir d’aparador pels turistes que el visiten. La guia recull uns 80 cellers per visitar a la zona, 480 vins i caves per degustar i una trentena de restaurants i allotjaments del Penedès. El seu autor, Lluís Tolosa, explicava que era imprescindible que el territori tingués un suport com aquest.

L’autor de la guia també reclamava que els cellers remin junts en aquest tema. Els creadors de la Guia destacaven que és important mimar el públic català i fer-los venir cap al Penedès. Així, doncs, el turista de Barcelona és el que més interessa en aquest projecte. Tot i això no renuncien a ser destinació de visitants estrangers. De fet, ara mateix, la guia només es pot comprar en català, però la intenció és traduir-la al castellà, anglès i francès com més aviat millor.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destacava que la guia serà un pas més en el camí cap a projectar la imatge del Penedès.

Regull considera que aquest és un pas més en la defensa del territori. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, avisava que la guia també beneficia l’hostaleria.

En la presentació també hi era el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Sergi Vallès.

La presentació de la Guia va tenir lloc a Vilafranca, al quilòmetre 0 de l’Enoturisme Penedès i va comptar amb la presència d’una setantena de persones, la majoria, responsables d’empreses implicades en el projecte.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: