Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una flashmob i un tast han fet més solidària la Fira del Gall

Com cada any la Fira del Gall ha ofert diverses activitats solidàries. De fet la tradició marca des de sempre aquesta vessant de la fira.

Una tradició centenària que es manté avui en dia i que consisteix en que en el moment de la inauguració de la fira el dissabte al matí l’alcalde i la comitiva d’autoritats passen parada per parada i adquireixen una peça d’aviram a cada paradista. Aquestes peces les recull la brigada municipal i es fan arribar als centres benèfics de la ciutat, en especial al Rebost Solidari.

Aquest any, i com a novetats, hi havia dues activitats per la Marató de TV3.

El Grup Activa’t Tu Pots!, la Fundació Mas Albornà, la Fundació l’Espiga i Temps de Dansa de Vilobí del Penedès van organitzar una activitat amb la finalitat de fer visible el suport a la Marató d’aquest any i alhora recaptar diners a partir de les aportacions voluntàries de tothom que hi volia col·laborar. Es tractava d’una flashmob que es va fer el dissabte a les sis de la tarda a la Plaça de la Gastronomia. Una activitat amb presència de les figures del Tomasot i la Ballarica i que va comptar força participació de gent que va animar i engrescar la tarda de dissabte al recinte firal.

Una hora més tard, dins del pavelló de la gastronomia es feia també un tast solidari amb vins Penedès de luxe per La Marató.

La Denominació d’Origen Penedès organitzava el tast de vins de gamma alta a càrrec de la sommelier i periodista Meritxell Falgueres amb participació de 150 persones. Una estona abans del tast, la Nas d’Or del 2007 va participar també en el programa directe que es va fer per tot Catalunya des de Vilafranca realitzat per la Xarxa i Penedès TV. En l’entrevista va donar consells a l’hora de tastar un vi.

Ja a dins del pavelló de la mostra gastronòmica Meritxell Falgueres va conduir el tast solidari.

Els vins que es van degustar eren el Cultivare Xarel·lo 2013 de Domènech Vidal, el Pas Curtei 2014 d’Alemany i Corrió i

Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2009, de Jean Leon.

Tota la recaptació del tast anava destinada a La Marató de TV3.

 

D’altra banda enguany es van posar a la venda també 300 exemplars del llibre “El gall negre del Penedès en 67 receptes”. Un llibre coordinat per Francesc Murgades i editat per l’Ajuntament de Vilafranca, que consisteix en un recull de receptes de Gall Negre del Penedès. Els diners recaptats amb la seva venda es destinaven íntegrament al Rebost Solidari de Vilafranca.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: