Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall ha tornat a ser un gran reclam pel rebost de Nadal

A manca de l’estudi final de les dades del que ha suposat la Fira del Gall aquest 2016 sí que es pot assegurar que el certamen ha tornat a ser tot un èxit.

I això que el començament enguany posava molta incertesa, perquè la pluja va ser present a l’hora de la inauguració, dissabte a les vuit del matí, amb la cercavila d’autoritats encapçalada per l’alcalde, Pere Regull, acompanyat enguany pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

Feia molts anys que no es vivia una fira amb pluja. De fet des que l’any 2008 es va decidir traslladar-la al Parc de Sant Julià no havia plogut mai.

La pluja va fer que dissabte a primera hora del matí hi hagués menys visitants, però a mig matí va sortir el sol, que va acompanyar la resta del dia i del cap de setmana.

Diumenge a la tarda, poc abans de finalitzar la fira, la regidora de Turisme, Dolors Rius, apuntava que les xifres del primer dia van acabar sent molt semblants a les de l’any passat.

El diumenge, amb el sol present, ha estat una jornada de molta i intensa amb activitat, no només al recinte de la fira del Parc de Sant Julià, sinó al conjunt del centre de Vilafranca.

En el transcurs del programa en directe de Penedès TV , l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, recordava que la fira és un element més de promoció de la ciutat, que fa que Vilafranca estigui en el punt de mira de Catalunya i que es basa en la producció del gall, la seva cuina i el vi que l’acompanya, que donen un missatge d’autenticitat als visitants.

I el conseller Jordi Baiget, remarca també la importància d’activitats econòmiques relacionades amb les tradicions del país, i en especial també en un sector motor a Catalunya com és el del vi.

A la Fira del Gall hi ha tres grans pilars. El mercat d’aviram on hi ha les parades de criadors de Gall Negre i tota mena d’aviram, així com l’Exposició-Concurs de raça de Gallina Penedesenca i l’Escorxador.

La carpa del Superceller i la Botiga de Nadal, on es poden degustar diversos vins negres de la D.O. Penedès,  i l’Espai Gastronòmic on hi havia la Mostra de Cuina d’Aviram amb la possibilitat d’escollir entre 21 propostes gastronòmiques a base d’aviram i maridar-les amb qualsevol dels vins de la D.O. Penedès que s’ofereixen.

A més d’aquests tres grans espais, hi havia també la Fira d’artesania on s’hi trobaven productes naturals, brocanteria i pintura i altres parades d’artesans. Enguany hi participaven fins a 150 paradistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: