Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Falcons de Vilafranca han carregat per primera vegada l’espectacular Ventall de 5

Els Falcons de Vilafranca han carregat per primera vegada l’espectacular Ventall de 5

Aquest dijous els Falcons finalitzaven els actes del seu 57è aniversari amb la tradicional actuació de Falcons i Exfalcons.

Aquest dijous els Falcons finalitzaven els actes del seu 57è aniversari amb la tradicional actuació de Falcons i Exfalcons. Primer hi havia la trobada a la rambla de Nostra Senyora, davant del Casal, per fer una cercavila

acompanyada pel grup Ministrers de Vilafranca. A la rambla de Sant Francesc es va fer esclatar una sorollosa tronada i tot seguit es va tornar a la rambla de Nostra Senyora per entrar al Casal i fer l’actuació de l’aniversari.

Una actuació que va començar amb força, amb dues escales de 9 simultànies, construccions que no s’ajuntaven al Casal des de feia 4 anys.

Tot seguit es van muntar 12 pilans de tres que es van descarregar amb tombarella, i desprès , una altra de les figures destacades va ser la pira 6×6, acompanyada simultàniament de dues pires més de 6×5 i de 6×4.

 

El cap de la tècnica dels Falcons, Oriol Bové, es mostrava molt satisfet de la pira, la segona que es descarrega al Casal en tota la història de la colla.

Tot seguit els Falcons van fer dues torretes i una estrella, intent de ventall de 5 i dos ventalls de 3, la piràmide de drets de 5, piràmide d’acotats de 4, i el 3d6.

Els de la faixa verda van insistir en la seva figura inèdita, el ventall de 5 que finalment van aconseguir carregar.

El Ventall de 5 és un pilar de 5 aixecat per sota que un cop el pilar queda coronat es deixa totalment net.

És en aquest moment que tant el baix com el segon agafen amb les mans a dos membres de la canalla falconera, moment que es considera coronat, amb la dificultat de mantenir l’espadat sense mans pels pisos inferiors.

L’Oriol Bové lamenta no haver pogut descarregar-lo.

Per acabar l’actuació van oferir dos pilars de 4 aixecats per sota i un pilar de 5 aixecat per sota.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: