Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cuiner Pep Nogué encoratja tot el sector a promoure el consum de gall del Penedès tot l’any

Aquest dimecres a la nit s’ha donat el tret de sortida oficial a la Fira del Gall de Vilafranca amb el tradicional pregó, que ha recuperat el dia i lloc habitual.

La regidora de Turisme, Dolors Rius, va presentar al pregoner, el cuiner Pep Nogué, conegut actualment per les seves aparicions en programes de TV3 i de Catalunya Ràdio, però que va estar treballant durant dotze anys als fogons del restaurant El Celler de Can Roca.

Nascut a la Garrotxa, Nogué va iniciar el pregó agraint que se li hagi proposat parlar d’una fira tan “autèntica” amb un producte de 3 estrelles Michelin com és el gall del Penedès.

La autenticitat de la que parlava es referia a la criança d’un producte que queda molt lluny de la maltractada carn del pollastre que consumim diàriament. En tot cas va dir que no s’ha de limitar el consum pels volts de Nadal, i que caldria una estratègia del sector per fer arribar el producte arreu del país durant tot l’any.

El cuiner garrotxí va fer un elogi de la feina dels pagesos, dels criadors o dels cuiners. Va dir també que defensar la identitat del país és consumir els seus productes de proximitat i va acabar fent públic el seu somni que en el futur es tinguin més en compte els productes de la terra.

Acabat el pregó van seguir les paraules de l’alcalde, en una mateixa línia. Pere Regull va reclamar també la autoestima per defensar els productes propis, com pot ser el cas de la Fira del Gall, que respira autenticitat i tradició, que fa que moltes persones vinguin el cap de setmana a Vilafranca per tenir aquetes sensacions.

Aquest any el pregó va finalitzar amb un record especial a dues persones que ens han deixat enguany i que van ser molt importants per la revitalització de la Fira del Gall, des dels anys vuitanta del segle passat.

En primer lloc es va fer un reconeixement a la figura del doctor Amadeu Francesch, genetista que va recuperar la raça de la gallina penedesenca i va determinar el perfil de la negre millorada.

En segon lloc es va fer un reconeixement a l’Alfons Udina, implicat en l’organització de la fira des del 1985, amb una aportació cabdal per aconseguir que hagi esdevingut una data molt assenyalada en el calendari festiu de Vilafranca. Va ser l’impulsor de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, que enguany arriba a la 20ena edició, i també de la creació de les figures del Tomasot i la Ballarica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: