Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El col·legi El Carme de Sant Sadurní vol crear un Consell d’Infants a la vila

El col·legi El Carme de Sant Sadurní vol crear un Consell d’Infants a la vila

Aquest dilluns al matí 52 alumnes de 5è i 6è del Col·legi El Carme de Sant Sadurní han visitat l’Ajuntament per presentar a l’Alcaldessa, Maria Rosell, la idea de crear un Consell d’Infants a la vila.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons han explicat els joves, és crear un òrgan de participació dels més petits del municipi i per idear-lo han hagut de reflexionar sobre què és participar, què significa ser un ciutadà i què és el que volen aconseguir. Per això han preparat enquestes per a altres alumnes, per als polítics i han dut a terme una tasca de recerca per grups.
L’alcaldessa ha felicitat la iniciativa, la qual ha qualificat com una molt bona idea i molt necessària i que es buscaran els espais on es pugui treballar el projecte.
La iniciativa forma part d’un projecte interdisciplinari que enguany tracta sobre els Consells d’infants i noves formes de participació cívica dels nens i nenes de Catalunya. L’escola participa en un projecte de recerca d’una investigadora de la UB que està treballant en ciutadania activa i responsable allunyada de la desafecció política, com a eina imprescindible per a la democràcia.
En el projecte es proposa estudiar l’evolució i la invidència formativa dels consells d’infants a Catalunya, elaborar propostes que impulsin la participació infantil des dels consells d’infants i difondre i sensibilitzar la societat sobre la importància de la participació infantil. L’objectiu final és poder presentar el projecte en acabar el curs a les altres escoles i a les famílies i en última instància formar el Consell d’Infants de Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: