Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal Popular ha iniciat un cicle d’activitats per reivindicar la figura de Montserrat Roig

El primer dels actes del cicle s’ha celebrat aquest dijous al Casal Popular de Vilafranca.

Es tractava d’un vespre dedicat a Montserrat Roig dins els actes de commemoració dels 25 anys de la mort de l’autora. El Casal acull una exposició de cartells amb textos de la periodista i també enguany van fer des del Casal una samarreta amb una de les seves frases estampada.

L’activitat principal era, però, la presentació a Vilafranca de la biografia de Montserrat Roig, titulada “La memòria viva”, obra de l’Aina Torres.

L’autora d’aquest volum destaca que ha volgut donar a conèixer la vida, l’obra i el pensament de Montserrat Roig, a través de la seva pròpia veu, utilitzant la documentació que la família va dipositar a l’Arxiu Nacional de Catalunya. També apareixen en el volum documents inèdits.

“Montserrat Roig. La memòria viva”’, editat per Sembra Llibres recull també declaracions de periodistes i escriptors que o bé van conèixer Roig, o bé se’n senten deixebles. Així, l’autora ha parlat amb gent com ara Joan Carles Peris, Albert Om, David Fernàndez, Isabel-Clara Simó, Maria Barbal, Marta Pessarrodona, Bel Olid, Carme Riera o Jordi Coca. La periodista Mònica Terribas n’ha escrit el pròleg. Per l’Aina Torres, cal reivindicar la figura de Montserrat Roig.

A l’acte hi participava la periodista, poeta i autora del llibre Aina Torres acompanyada de Maria Plana, membre de la comissió Any Montserrat Roig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: