Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd contrari a un projecte del Grup Ametller d’un Agroparc de 121h a sòl no urbanitzable

El col·lectiu ecologista Bosc Verd va rebre el mes de novembre un comunicat de la Generalitat respecte al projecte d’ Agroparc Ametller Origen que es vol implantar a Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.

El col·lectiu ecologista Bosc Verd va rebre el mes de novembre un comunicat de la Generalitat respecte al projecte d’ Agroparc Ametller Origen que es vol implantar als termes municipals de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, a través de la redacció d’un pla especial urbanístic.

Els membres del col·lectiu, Jordi Asensi i Joan Cristià, han informat en roda de premsa dels detalls de l’avanç del pla especial. En concret afecta una zona de 121,37 hectàrees, el 72% de la qual està protegida com a sol no urbanitzable i considerada espai connector ecològic, tan per la planificació municipal, com pel Pla Director de l’Alt Penedès, i també per la planificació territorial metropolitana. En concret es vol ubicar una zona industrial d’elaboració de productes alimentaris, tres granges, de cabres, gallines i vaques, un aparcament, un hotel, una zona hivernacles, i també cultius i unes bodegues de vins i caves. Altres elements que inclouen el projecte són  els serveis centrals d’Ametller Origen, un museu, una agrobotiga, o una xarxa de túnels per donar serveis a totes les instal·lacions.

Es tracta doncs d’una instal·lació de grans dimensions . A més, el Grup Ametller té la previsió de que tota la producció i distribució dels seus productes agroalimentaris passi per aquest espai.

Jordi Asensi remarca que aquest Agroparc tindrà un fort impacte ambiental a la zona perquè està projectat per a que el puguin visitar 200.000 persones anualment.

D’altra banda des de Bosc Verd rebutgen també el projecte perquè consideren que les zones industrials proposades han d’anar en zones industrials existents a la comarca, ja que moltes d’elles no estan ocupades al 100%. I no estan d’acord que el sòl no urbanitzable s’utilitzi per especular.

La previsió d’inversió en el projecte supera els 40 milions d’euros i es parla de la creació de 700 llocs de treball. En aquet sentit els ecologistes alerten que bona part dels llocs de treball no seran de nova creació sinó que seran el trasllat d’altres centres del grup.

Des de Bosc Verd no estan d’acord en la construcció de parcs temàtics de grans dimensions, que humanitzen els espais agraris i forestals de l’Alt Penedès que estan protegits. Per tot plegat iniciaran una campanya informativa, s’adreçaran a la Unió de Pagesos, als ajuntaments afectats o als partits polítics, i crearan una Plataforma per la defensa d’aquest espai.

Per iniciar aquest procés de difusió convocaran una assemblea oberta a l’Escorxador de Vilafranca el proper dilluns a les vuit del vespre.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: