Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aviram, gastronomia i vins de la DO Penedès es reuneixen a la Fira del Gall

Avui, tota la maquinària de la Fira del Gall està en marxa perquè demà al matí estigui tot a punt per la inauguració, que tindrà lloc a les vuit.

La fira del gall és l’única de Catalunya on es pot viure des de la criança del Gall fins a la seva degustació, passant per l’escorxador. Tant dissabte com diumenge es podrà comprar Gall Negre del Penedès al Mercat d’Aviram. S’hi podran trobar també tots els exemplars de la raça Gall Negre del Penedès, que porten una identificació exclusiva a la pota, alhora que tota mena d’aviram: gallines, galls de pagès, ànecs o galls d’indi.

Enguany, a la Mostra Gastronòmica es podran tastar fins a 21 receptes d’aviram, vuit d’elles de Gall Negre del Penedès, proposades per set restaurants destacats del territori. També es podran tastar vins de la DO Penedès al Superceller, a més de participar de diferents activitats de tastos i maridatges.
En la vessant folklòrica, el Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, l’Àliga del Barri de Sant Julià i el Mussolot del Campanar, faran d’amfitrions de més de 15 bèsties convidades d’arreu del territori. El cercavila començarà amb la plantada del bestiari a la plaça de la Gastronomia el diumenge a les 9 del matí.

D’altra banda, la Fira del Gall se solidaritza enguany amb La Marató de TV3 amb l’organització de diverses activitats solidàries per recollir fons com un tast solidari, la construcció d’un trencaclosques gegant del Tomasot entre tots els visitants, un flashmob o una passejada per la vila.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: