Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En 30 mesos han passat 31 jutges diferents pels Jutjats de Vilafranca

Dimecres, una delegació del Col.legi de l’Advocacia de Barcelona ha visitat la seu judicial de Vilafranca i s’ha reunit amb el delegat del Col.legi a la capital del partit judicial, Andreu Batlle.

Batlle ha traslladat la preocupació que generen dos fets, que des de Vilafranca consideren que és urgent que es resolguin per tal d’oferir una bona qualitat del servei de justícia a la comarca. Posteriorment es va convocar una roda de premsa en la que acompanyaven a l’Andreu Batlle les diputades responsables de les delegacions del Col.legi de l’Advocacia de Barcelona, Eva Pons i Carme Adell.

Un dels fets que més preocupen és la gran rotació de jutges que passen pels Jutjats de Vilafranca. Andreu Batlle explica que des del mes d’abril del 2014 al mes de novembre d’enguany han passat pels jutjats 31 jutges en 30 mesos. Davant d’això s’entén la dificultat que tenen els funcionaris de gestionar un jutjat, perquè els nous jutges s’han de posar al dia, i això acaba repercutint en un perjudici als ciutadans. Batlle recorda que abans hi havia una normativa que obligava a estar com a mínim dos anys en el mateix jutjat.

Els procediments s’allarguen i s’ha donat més d’un cas en el que el judici l’han iniciat un jutge i la sentència final ha passat per mans de dos jutges més, en el període d’un any.

L’altre aspecte que es reivindica des de Vilafranca i que fa que la qualitat del servei als ciutadans no sigui prou bona és la manca d’un fiscal adscrit als jutjats de Vilafranca.

La seu de la fiscalia de l’àrea és a Vilanova, on hi ha diversos fiscals, i també depenen de Vilanova les jutjats de Gavà, que sí que tenen un fiscal adscrit. En canvi a Vilafranca no n’hi ha, quan es disposa de l’espai adequat i quan hi ha una càrrega de treball més que suficient.

Batlle posa com a exemple els casos de violència de gènere, que han de tenir un fiscal i que no és el mateix que sigui de forma presencial que a través de vídeo conferència.

Per cert que en relació a les informacions que havien aparegut sobre la possibilitat que els casos de violència de gènere de Vilafranca es traslladessin a Gavà, finalment s’ha descartat davant l’oposició generada.

La delegació de Vilafranca ha traslladat a les representants del Col.legi de l’Advocacia de Barcelona aquestes reivindicacions, i les dues diputades s’han compromès a fer arribar a les instàncies pertinents, és a dir al Ministeri de Justícia les necessitats expressades des de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: