Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
10 anys de pessebres a la Capella dels Dolors de Vilafranca

10 anys de pessebres a la Capella dels Dolors de Vilafranca

Un llibre recull els 10 anys d’exposicions de pessebres a la Capella dels Dolors de Vilafranca, lligada als 65 anys de l’Associació de Pessebristes de la capital de l’Alt Penedès.

El passat 16 de desembre a l’Espai Muriel Casals, Francesc Villegas, president del Grup Pessebrista de Manresa, i estudiós de l’art i del pessebrisme, va fer la xerrada “El Pessebre a través de la història i dels llibres”, on va repassar l’origen de la paraula pessebre, les primeres representacions gràfiques del naixement de Jesús i la seva evolució cap als formats de pessebre que avui coneixem. Va fer referència a algunes publicacions emblemàtiques per al pessebrisme, amb autors com Joan Amades, Tomàs Caballé, Basili de Rubí i Josep Maria Garrut.
L’acte també va servir per presentar el llibre “Pessebres, 10 anys a la Capella dels Dolors” que ha editat l’Associació de Pessebristes en motiu del seu 65 aniversari, coincidint amb els 10 anys en què l’Exposició de Pessebres de Vilafranca es fa en aquest espai. La publicació compta amb un article sobre l’activitat de l’Associació aquests darrers deu anys, i amb un article sobre la història i l’edifici de la Capella dels Dolors de Vilafranca. A més, el llibre deixa constància, amb un recull de fotografies, de l’obra dels 29 pessebristes que han presentat els seus pessebres durant aquests deu anys. El llibre es pot comprar a la mateixa exposició.
A més, des d’aquesta propera Nit de Nadal es poden veure nous pessebres de l’Associació, en concret a l’Església de la Santíssima Trinitat i a la Basílica de Santa Maria. Els pessebres es poden veure durant els actes litúrgics d’aquestes festes i horaris en què les esglésies estan obertes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: