Dissabte, 19 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilobí organitza tres passejades per el Parc dels Talls, per donar a conèixer l’entorn

Vilobí organitza tres passejades per el Parc dels Talls, per donar a conèixer l’entorn

Amb el nom de “Diumenges de natura” l’Ajuntament de Vilobí ha programat per les properes setmanes tres passejades per l’entorn del recent inaugurat Parc dels Talls.

L’objectiu és donar a conèixer l’origen, la història i els valors naturals i singulars d’aquest paisatge únic al Penedès. Totes les passejades són de fàcil dificultat i pensades per a un públic familiar.
“Història i natura a cada pas” ha estat la primera d’aquestes tres passejades i es va fer el passat 30 d’octubre.
Les següents passejades “La vida al voltant de l’aigua dels Pèlags” i “La memòria de les Pedres-Guixos a Vilobí” estan programades per el dia 20 de novembre i 27 de novembre, respectivament. Totes elles estaran guiades per la geòloga Anna Mascaró i la biòloga Montse Jané.
Recordem que els pèlags del Parc dels Talls van sorgir com a resultat de l’activitat industrial i són testimoni d’una part de la història de Vilobí del Penedès, relacionada amb l’explotació mineral del guix. Les guixeres, conegudes ja des d’època romana i actives fins a finals del segle passat, han donat lloc a unes zones humides amb un alt valor biològic i són, en certa manera, una finestra oberta al passat que ens mostra la història més recent de Vilobí i la de fa 20 milions d’anys, quan el Penedès estava cobert per aigües marines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: