Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca vol lluitar contra els ocupes de pisos que causen problemes als veïns

Des de fa algun temps s’està detectant a Vilafranca la presència d’ocupes que s’instal·len en pisos i que acaben creant problemes i conflictes amb els veïns.

Pere Regull, en el decurs de l’espai diàlegs amb l’alcalde, ha explicat que és un fenomen que preocupa el consistori; però que també tenen constància que no es tracta d’ocupes socials sinó més aviat de delinqüents.
En aquest sentit, Regull ha demanat als ciutadans que denuncien si coneixen un pis que està ocupat, ja que no es tracta habitualment de famílies amb problemes, sinó d’altres tipus de col·lectius.
L’alcalde explica què des de l’Ajuntament es vetlla per donar ajut a les famílies i persones amb necessitats socials, però que no es pot permetre l’actuació d’aquests col·lectius que molesten i creen problemes al veïnatge i que majoritàriament no són empadronats a Vilafranca.
En aquest sentit ha remarcat que es treballarà també coordinadament amb Mossos d’Esquadra i Policia Local sobre aquests col·lectius d’ocupes conflictius.
Regull ha recordat que en aquests moments des de l’Ajuntament es destinen per exemple 70.000 euros a donar cobertura a persones que no poden pagar el subministrament d’aigua; uns 120.000 per cobrir altres necessitats en subministraments d’urgència com pot ser el gas; i 70.000 al Rebost Solidari. Però ha remarcat també que cal que cada ajuntament es faci càrrec de satisfer les necessitats dels seus ciutadans, i no els enviïn a altres municipis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: