Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tradició, herència, prestigi i innovació a la D.O Penedès, apostant per els vins negres

La D.O. Penedès aposta per potenciar la seva tradició, herència i bagatge de prestigi per continuar fent-se un lloc entre les millors zones vinícoles, i posant en valor els seus vins negres.

Des del 2010, moment que es va redactar el primer Pla estratègic de la DO Penedès s’ha anat treballant per implantar-ne les bases, i els eixos principals han estat actualitzar i apropar la marca al consumidor, augmentar la qualitat dels seus vins i potenciar concretament els vins blancs de la varietat estrella del territori, el Xarel·lo. Després de 5 anys, es comença a treballar ara en un nou posicionament i així donar a la DO Penedès un gir estratègic i diferenciador.
Com explica el director de la D.O. Penedès, Francesc Olivella, la denominació d’origen compta amb una característica que la fa singular a Catalunya, ja que és la primera denominació d’origen que es va crear al nostre país i una de les més antigues de l’estat espanyol. Des de finals del segle XIX, els cellers i viticultors de la regió van ser dels més innovadors en matèria vitivinícola gràcies a l’herència adquirida pels seus avantpassats pioners. Una herència que cal ser potenciada, ja que és sinònim de prestigi.
Aquesta herència és encara visible amb les diferents directrius com l’estudi de zonificació que s’aprovarà abans de finals d’any, el desenvolupament de la imatge i marca per la categoria de vins escumosos de qualitat, els Clàssic Penedès i la riquesa de l’àmplia gamma de vins, passant pels de vora el mar com pels de més de 500 metres d’alçada entre d’altres.
La DO Penedès és internacionalment reconeguda pels seus vins blancs, però des de fa dècades els vinicultors del Penedès han elaborat vins negres de gran qualitat. Uns vins que cal donar a conèixer avui perquè tenen la capacitat per si mateixos de reposicionar a la denominació entre les grans DO’s del món.
L’objectiu és comunicar als consumidors que la innovació que poden percebre en els grans vins Penedès no és conseqüència de cap moda ni de cap casualitat, sinó que és conseqüència de l’experiència de cellers i viticultors que, en molts casos, es remunten a quatre o cinc generacions.
Si l’herència, el prestigi i la innovació seran els eixos del nou posicionament, també ho seran la diversitat i l’origen. La diversitat pel que fa a l’alta qualitat que també es troba en els vins negres, on des de fa moltes dècades, cellers de reconegut prestigi internacional van introduir varietats de raïm que avui conquereixen els paladars més exigents de qualsevol racó del món. I de l‘origen, un origen únic del Penedès, el qual es vincularà cada vegada més a la ciutat de Barcelona. Els vins Penedès van ser, històricament, els vins de Barcelona, i volen tornar a ser-ho tant de manera racional com emocional, vinculant així dues marques que comparteixen molts atributs d’excel·lència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: