Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Martí inicia el procés per disposar d’una biblioteca pública, situada al Parc de la Pau

Sant Martí inicia el procés per disposar d’una biblioteca pública, situada al Parc de la Pau

El projecte que en aquests moments iniciarà la redacció del projecte executiu, compta amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona. Podria entrar en servei en els primers mesos de 2019

El procés de licitació per a la redacció del projecte executiu per a la biblioteca de Sant Martí i el seu finançament són ja una realitat, després de mesos de negociació entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. La Diputació ha confirmat l’aportació de 450.000 euros fins al 2019, aproximadament el 50% del cost de l’obra, a mes de fer-se càrrec del 97,5% de cost de procés de licitació i redacció del projecte executiu.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Martí, Albert Tort, explica que el projecte neix de la voluntat de dotar d’un servei necessari per el municipi i la seva àrea d’influència.
La futura biblioteca es construirà al Parc de la Pau de Sant Martí i donarà cobertura a l’àmbit geogràfic de l’Alt Foix. L’equipament formarà part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació, i serà un espai polivalent amb 9.000 documents.
El cost estimat de l’equipament ronda el milió d’euros tenint en compte tot el necessari per a la seva posada en marxa. Per a l’últim tram d’aquest 2016 i el 2017, el projecte executiu ha iniciat la seva tramitació amb un import estimat de 65.000€, dels quals la Diputació n’aporta 58.500€ i l’Ajuntament 6.500€.
A més, la Diputació ja ha confirmat, a través de les meses de concertació, un import total de 450.000€ (400.000€ per al 2018 i de 50.000 per al 2019) per culminar la construcció i la posada en marxa de l’espai. Tot i la capacitat inversora de la Diputació a través de les meses de concertació, l’Ajuntament continuarà explorant possibilitats per fer encara major el finançament en col·laboració amb altres administracions com la Generalitat, tal com ha explicat Albert Tort.
La Biblioteca tindrà un fons final de 9.000 documents de lliure accés, entre llibres, revistes, DVD, discos compactes, CD-ROM, plànols, mapes, partitures musicals i d’altres materials que es considerin interessants per a la col·lecció, distribuïts en una superfície d’uns 500 metres quadrats, que substituiran l’actual servei de bibliobús.

Comentaris

  1. Una bona iniciativa, útil i necessària pel municipi… però tinc uns dubtes i es que als veïns del Parc no s’ha consultat res, ja que un edifici d’aquestes característiques es evident que resta espai a la superfície del Parc, altre es a quina part del Parc s’ubicara, ja que sembla el mes lògic que s’elimini el pipican que ha demostrat una espai innecessàri pel municipi, l’altre es de suposar hi haurà una millor cura del Parc ja que per les nits es un espai molt freqüentat per els “bretols” per “botellons” etc. etc. etc. també alguna festa popular com La revetlla de Sant Joan s’aura de celebrar a un altre lloc, o es que faran la foguera a les portes de la Biblioteca, o es permetran tirar petards a tot arreu del Parc com ara, o es deixara que a les parets es facin pintades o ferles servir d’urinari, etc etc etc.
    Molt be, però……

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: