Dilluns, 25 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 500 joves han participat a l’activitat de conscienciació Canvi de marxa

L’activitat té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit.

Canvi de marxa és una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del  Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Vilafranca. Té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

 

El nom ‘Canvi de marxa’ apel·la a la moderació dels joves sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència quan s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes.

La Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit pretenen que tant aquesta representació fictícia com els testimoniatges reals serveixin de base d’un treball escolar posterior més exhaustiu per part dels mestres i els alumnes que hi participen. Sobretot a l’hora de prendre consciència sobre factors de risc tals com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga, o l’excessiva laxitud dins del vehicle.

470 estudiants de Vilafranca han assistit a la representació, que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a l’Auditori Municipal. Eren estudiants de 3r i 4t ESO i dels programes de formació inicial i d’ocupació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: