Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou CAP Vilafranca Nord ha obert avui les seves portes a l’atenció a l’usuari

Des de l’equip directiu de l’ambulatori demanen paciència als usuaris per adaptar-se als canvis originats per la divisió de Vilafranca en dues àrees i la incorporació del nou equipament.

Dissabte va tenir lloc una jornada de portes obertes amb l’objectiu que els usuaris d’aquest nou CAP poguessin visitar-lo i conèixer els serveis que, a partir d’avui, i de manera progressiva en els propers mesos, restaran instal·lats definitivament en aquest nou centre.

Des de l’equip directiu de l’ambulatori demanen paciència als usuaris per adaptar-se als canvis originats per la divisió de Vilafranca en dues àrees i la incorporació del nou equipament.

Amb la posada en marxa del CAP Vilafranca Nord hi ha hagut una ampliació de la plantilla. S’han incorporat un metge de família, un odontòleg, un auxiliar de clínica i una infermera.

Alguns dels serveis s’han traslladat en bloc al nou ambulatori. És el cas de l’àrea de pediatria, que atendrà tots els nens i nenes de Vilafranca i la resta de l’Alt Penedès al CAP Vilafranca Nord.

En el transcurs de la jornada de portes obertes de dissabte, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Salut, Anna Doblas, acompanyats d’altres regidors de govern: Aureli Ruiz, Joan Manel Montfort i Raimon Gusi, van poder visitar les noves instal·lacions. L’alcalde va recordar que aquest segon ambulatori era una vella reivindicació de Vilafranca, una necessitat per respondre a la saturació del CAP de la Plaça Penedès.

A la jornada de portes obertes, també van assistir l’equip directiu del nou CAP, la directora del sector sanitari del Catsalut a l’Alt Penedès i Garraf, Núria Puig, i el secretari de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigdollers.

L’equipament, gestionat per l’Institut Català de la Salut, compta amb un equip d’atenció primària, l’EAP Vilafranca del Penedès 2, i atén unes 20.000 persones del municipi. Ofereix serveis d’atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d’educació sanitària, seguiment de les malalties cròniques i programes d’atenció domiciliària.

El nou CAP, un dels més grans de Catalunya, té una superfície construïda de 5.700 metres quadrats. L’import total de la inversió ha estat de 7 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: