Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nadal i la Fundació Mas Albornà mariden vi amb un projecte social i responsable

El projecte neix amb la voluntat de permetre a persones en risc d’exclusió participar d’una activitat tant penedesenca com la verema, i de retorn destinar part dels beneficis a la Fundació Mas Albornà

El projecte “Verema Singular. Junts fem camí”, neix del compromís de Nadal i Mas Albornà a favor de la creació d’oportunitats per a la gent del territori, i més concretament per a aquelles persones amb especials dificultats d’integració social i laboral. La iniciativa consta de tres eixos vertebradors: el treball a la vinya, la implicació en el producte i el retorn solidari.
El treball a la vinya ha consistit en la participació de deu treballadors de Mas Albornà en les tasques de verema d’una vinya de Macabeu que es destina íntegrament a l’elaboració d’un dels vins dolços del celler, el Nadal 1510 verema Tardana. Nadal ha escollit aquesta vinya per la singularitat de la verema, ja que el raïm es cull força més tard, entre final d’octubre i principi de novembre, quan el gra està al límit de maduració i aporta els sucres naturals que permeten elaborar aquest vi dolç d’edició limitada.
La implicació en el producte rau en el fet que les ampolles de Nadal 1510 verema Tardana presenten un packaging diferent i únic: bosses serigrafiades i confeccionades per Mas Albornà. Les bosses aporten un valor afegit al vi a través del retorn social que hi ha al darrere, ja que ha generat feina al col·lectiu de Mas Albornà; i l’exclusivitat, donat que les bosses estan fetes a mà una per una.
Finalment, el retorn solidari que hi ha al darrere del projecte “Verema Singular. Junts fem camí” és gràcies a l’import destinat per cada Nadal 1510 Verema Tardana. 2€ de cada ampolla venuda durant el 2017 es destinaran a finançar un projecte social impulsat per la Fundació Mas Albornà, com explica el vicepresident de la Fundació, Ricard Rafecas.
El projecte consisteix en la renovació del mobiliari de la llar-residència de Mas Albornà, un servei que dóna un habitatge a 54 persones de la fundació.
Xavier Nadal, director general de Nadal, creu que aquest projecte de col·laboració amb la Fundació Mas Albornà consolida l’aposta del celler en aquells projectes de responsabilitat que donen valor al territori i la seva gent.
L’objectiu del celler és compartir aquest compromís amb al consumidor. Així, a més, per aquestes festes nadalenques el celler farà una promoció especial i vendrà un pack exclusiu al preu únic de 10€ que inclourà una ampolla de Nadal 1510 i una bossa de roba confeccionada a mà al taller tèxtil de la Fundació.
L’acte de presentació d’aquesta iniciativa serà el dissabte 3 de desembre i inclourà la presentació d’un petit vídeo de poc més de dos minuts que explica l’origen i els objectius del projecte “Verema Singular. Junts fem camí” i que ha estat realitzat per la Productora de Mas Albornà amb la col·laboració de l’agència Taempus Comunicació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: