Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most Festival 2016 lliura el premi honorífic a Josep Mª Benet i Jornet

Aquest dijous a la nit el Casal de Vilafranca ha acollit l’estrena del Most Festival, Festival Internacional de Cinema dels Vi i el Cava.

La gala ha comptat amb alguns moments molt brillants, però el més emotiu ha estat el del lliurament del premi honorífic. Enguany fa 20 anys de la sèrie Nissaga de Poder de TV3 i per aquest motiu l’acte girava al voltant de l’efemèride. Per exemple el presentador era l’actor Biel Duran, que com ell mateix ens reconeixia va iniciar la seva carrera amb Nissaga.

De fet una de les notes humorístiques va ser l’aparició, suposadament fora de guió, de la melodia de la sèrie.

L’acte va servir per presentar els continguts del festival. En aquest sentit van intervenir els representants de les dues entitats co-organitzadores. Xavi Fornos del Vinseum, que va parlar del rigor i la passió a l’hora d’organitzar un festival per a tots els públics. I el president de Cine Club Vilafranca, Manel Balaguer, que va asseenyalar com, a través del cinema, espot difondre una cultura com la del Penedès.

Tot seguit va intervenir l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, remarcant que el suport que l’ajuntament de Vilafranca ha donat al festival des del primer moment, s’ha traduït en tot un encert.

En aquest moment es va fer la presentació d’un vídeo promocional de la candidatura de Vilafranca per optar a la capitalitat europea de les ciutats del vi, una candidatura que està en joc aquest cap de setmana.

Però el moment més emotiu de la nit va arribar acompanyat damunt de l’escenari d’un dels guionistes de la sèrie Nissaga de Poder i els actors Mingo Ràfols i Àlex Casanovas.

En el moment d’entrada en escena de Josep Mª Benet i Jornet es va produir un llarg i sonor aplaudiment.

Finalment, i com mana un festival de cinema, es va fer la pre-estrena de la pel.lícula “María (y los demás)” de la directora Nely Reguera.

L’estrena d’aquesta pel.lícula ha iniciat 10 dies dedicats al cinema del vi i el cava que ompliran d’activitat el Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: