Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès Garraf ha aprovat un pressupost de més de 25 milions d’euros

El ple celebrat el dijous passat a Canyelles va aprovar per unanimitat un pressupost de 25 milions 726 mil euros, que suposa un augment del 8% respecte l’anterior.

L’increment ve motivat principalment per la repercussió de l’augment del cànon de la Generalitat en l’entrada de residus a l’abocador, el canvi de criteri fiscal en l’aplicació de l’IVA i les millores en el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics per poder atendre les necessitats de gestió d’animals dels municipis.

Com a novetats, s’aprova reforçar el Servei d’Educació Ambiental, que impulsarà polítiques mediambientals, i impulsar la vessant tècnica de la Mancomunitat en la gestió del cicle de l’aigua. Amb aquest pressupost, també es normalitza el seu funcionament dins el marc normatiu de l’administració pública, seguint les recomanacions i observacions de l’informe de la sindicatura de comptes.

Respecte a les ordenances fiscals, en termes generals es mantenen congelades amb l’excepció de l’augment de la taxa de residus per l’aplicació del cànon d’entrada de residus a l’abocador. Les notes positives són la baixada en un 50% de la taxa d’adopcions d’animals per promoure la seva sortida del centre i la taxa d’entrada de fracció vegetal a la planta de compostatge per als ajuntaments membres, que disminueix en un 50% i desapareix en el cas de la fracció vegetal triturada.

 

En el mateix ple es va aprovar la incorporació de Sant Llorenç d’Hortons i Mediona al servei del CAAD, la ratificació d’un conveni amb l’Agència de Residus per millorar el procés de producció i el manteniment de la Planta de Compostatge ubicada a Sant Pere de Ribes i el Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones de la Mancomunitat Penedès Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: