Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca tindrà un pressupost de 50,6M€ el 2017

El pressupost té un increment del 5% per l’augment de les subvencions d’altres administracions.

Aquest dilluns al vespre s’ha celebrat al saló de sessions de la Casa de la Vila l’audiència pública del pressupost per al 2017. Una quinzena de persones van assistir a l’audiència, que va ser dirigida pel regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, i pel tinent d’alcalde, Francisco Romero. El pressupost presentat per al 2017 és de 50,6 milions d’euros, xifra que representa un increment entre un 4 i un 5% respecte l’any anterior, a causa d’un augment de les subvencions d’altres administracions, i que segons el regidor Aureli Ruiz “permetrà fer més obra i més projectes” i també hi ha un petit repunt de l’activitat econòmica, que permet disposar de més recursos per fer front a les necessitats.

Ruiz explica que és un pressupost continuista, amb el que considera un model d’èxit dels darrers anys, que permet fer front a les despeses dels serveis obligatoris per l’Ajuntament i alhora dedicar un 29% dels recursos a serveis no obligatoris, que l’Ajuntament fa voluntàriament i que reforcen aspectes de benestar social, d’ensenyament o de promoció econòmica. A més dels convenis i suports que es tenen amb entitats, més de 400. 50 convenis estables, i quasi 150 subvencions a entitats diverses.

En  relació a les inversions previstes, Ruiz, assenyala que els pressupostos marquen les prioritats d’aquest mandat.

 

Ruiz explica que a la urbanització de les vies s’hi destina una partida de 600.000€ a la que s’hi afegiran uns 400.000 de romanents, a la Casa de la Festa Major s’hi destinen 500.000€ el 2017 als que cal sumar els 600.000 d’aquest any i en via pública 600.000€.

Pel que fa a altres projectes d’inversió, el tinent d’alcalde Francisco Romero va destacar també l’espai per a joves a l’antic mercat de la Pelegrina, la millora de les instal·lacions esportives amb l’ampliació de pavellons esportius, la 1a fase de la rehabilitació de l’antic hospital, la millora dels espais públics i la millora d’eficiència energètica, que permetrà també estalviar despesa.

A l’audiència també van assistir-hi els regidors Joan Manel Montfort, Ramon Zaballa, Josep M. Martí, i Anna Doblas.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: