Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Gelida reclama a la Generalitat la reparació urgent del Funicular

El Funicular de Gelida està avariat des del mes de març.

La setena edició de la Funifira, viscuda aquest darrer cap de setmana a Gelida, ha estat la primera en la qual el seu principal element de promoció, el funicular, no ha estat en funcionament. De fet l’Ajuntament va inaugurar el passat mes de febrer un Centre d’Interpretació del Funicular i el funicular es va esgavellar el mes de març. Des d’aleshores està aturat per raons tècniques.

Des de l’ajuntament es recorda que la Generalitat ha reclamat el traspàs de rodalies, amb raó, perquè es gestionen millor els ferrocarrils de Catalunya. Però el funicular és també una part del servei dels ferrocarrils catalans.

El mes de març Ferrocarrils de la Generalitat va comunicar que degut a unes fissures detectades en les rodes dels vehicles, el Funicular de Gelida quedava fora de servei.

Fins que no es disposi de la solució el servei del Funicular està suspès i es substitueix pel Bus Funi.

El funicular de Gelida uneix l’estació de tren de Rodalies de la Renfe amb el centre urbà del poble. El funicular es va inaugurar el novembre de 1924 amb equips del vell funicular del Tibidabo. Però les instal·lacions es van envellir i, a principi dels anys vuitanta, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es van fer càrrec del funicular i el van modernitzar. El funicular de Gelida funcionava regularment des de l’abril del 1982 fins aquest 2016.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: