Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Jornades d’Estudis Penedesencs han continuat amb la presentació de diversos projectes

El Consell Comarcal ha acollit l’acte de presentació de l’Institut d’Estudis Penedesencs com a antena de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial del Penedès.

L’acte tenia lloc aquest dijous al vespre a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i s’emmarcava dins les 26enes jornades d’estudis penedesencs.

L’Institut d’Estudis Penedesencs ja fa un temps que va entomar el repte de liderar l’elaboració de l’inventari del Patrimoni Etnològic i Immaterial del Penedès. Ara, el projecte està en la fase de treball de camp i els responsables de l’entitat creuen que al 2018 ja hi haurà un inventari consultable.

La presentació de l’IEP com a observatori de l’inventari s’ha inclòs dins les jornades, que estan dedicades al parlar penedesenc, perquè aquesta futura base de dades també posarà l’atenció sobre rondalles i llegendes populars, entre altres. A banda d’aquesta presentació, l’acte va comptar amb una conferència de Miquel Àngel Pradilla Cardona, professor de la Universitat Rovira i Virgili, sobre “Usos i coneixements de la llengua al Penedès”.

També s’hi va presentar el projecte “Vitis Catalana: recull d’ampelonímia del Penedès”. L’eina 2.0 ja té incorporades 2.000 referències, 200 de les quals són del Penedès.

L’acte va estar presidit pel conseller comarcal de Cultura i regidor de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: