Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC centra les propostes pel pressupost en l’àmbit social i la participació ciutadana

Els republicans qüestionen la inversió del nou ajuntament.

La portaveu del grup municipal, Mònica Hill, assenyala que la proposta de pressupost del govern no els convenç, són molt continuistes i conservadors.

Per aquest motiu els republicans han presentat a l’equip de govern el document «Una proposta per a compartir» on situen les prioritats i com caldria gestionar el pressupost per arribar a un acord.

Mònica Hill, situa les prioritats que centren les converses amb el govern sobretot en les polítiques socials.

En aquest sentit proposa augmentar en 300.000 euros les partides d’ajuts directes a les famílies.

La partida s’hauria de destinar a ajudes alimentàries, activitats extraescolars, les beques menjador i ajuts a l’escolarització, ajuts sanitaris a la infància o al lloguer d’habitatge i el pagament de subministraments per combatre la pobresa energètica.

En la mateixa línia va afegir que tornen a posar sobre la taula la tarificació social a l’Escola de música.

La crisi afecta no només l’àmbit social, també l’econòmic. Davant d’aquest fet, ERC proposa començar un pacte de ciutat per l’ocupació i per generar nova economia.

D’altra banda el regidor Josep Àlvarez va reclamar una política participació ciutadana, amb una partida de 240.000 euros per iniciar un projecte de pressupostos participatius barri per barri. Àlvarez va avançar també que s’ha proposat al govern l’augment de 100.000 euros de la partida a les subvencions a entitats.

Una altra actuació que ERC porta a la proposta de pressupostos és augmentar els pisos socials de la vila. Per això es proposa incrementar en 150.000 euros el programa de rehabilitació d’habitatges Vilafranca Inclusió. Pels republicans, tal com va explicar Montse Espinosa, l’habitatge és un tema molt important, per la necessitat real de disposar d’habitatges socials per cobrir la demanda i oferir una opció assumible per la ciutadania potenciant el lloguer.

Finalment en el capítol d’inversions els republicans consideren que en aquests moments no és urgent fer un nou ajuntament remodelant l’antic hospital i considera que hi ha molts equipaments pendents a la vila i que són molt més urgents com ara l’adequació de l’Alberg municipal, el local de joves, els pavellons d’esports o el projecte de centre cívic previst a la llei de barris a l’Espirall.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: