Diumenge, 3 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Equilibrar els serveis a les persones amb la promoció econòmica imprescindible per l’Ajuntament

Pere Regull remarca que aquest equilibri és indispensable per poder garantir la qualitat de vida dels ciutadans.

L’alcalde Pere Regull, el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz i el primer tinent d’alcalde Francisco Romero han explicat aquest matí la seva proposta de pressupost per a la l’ajuntament davant la premsa, abans que es debati aquest vespre al ple. L’Ajuntament de Vilafranca tindrà un pressupost de 50,6 milions d’euros el 2017, amb un increment del 5% per l’augment de les subvencions d’altres administracions. Tal com es va explicar a la sessió d’audiència pública, és un pressupost continuista, que segueix el que consideren un model d’èxit dels darrers anys: d’una banda permet fer front a les despeses dels serveis obligatoris per l’Ajuntament i, de l’altra, dedicar prop d’un 30% dels recursos a serveis no obligatoris que reforcen aspectes de benestar social i de promoció econòmica. L’alcalde ha insistit en la importància d’equilibrar els ajuts socials amb la promoció de la ciutat per garantir la qualitat de vida dels vilafranquins.
Sobre les crítiques per manca de diàleg respecte a la proposta de pressupost que han llançat altres grups municipals, Regull ha dit que els grups tenien la proposta des de fa mesos i no hi ha hagut resposta fins fa tot just una setmana.
Una altra de les crítiques que ha rebut el govern ha estat que s’haurien de destinar més recursos als ajuts socials. El regidor d’Hisenda ha explicat que un 24% del pressupost i un 30% de la plantilla de l’ajuntament es dedica a l’àrea de benestar de les persones. I hi ha dos milions d’euros que es preveuen en ajuts directes a l’atenció de les persones en situació de vulnerabilitat.
Aquí s’inclouen ajuts a l’emergència social, inclosa la pobresa energètica, ajuts en aliments a més de 1.500 persones, ajuts a l’escolarització per a uns 1.500 alumnes, atenció domiciliària a més de 500 persones dependents o més d’un centenar d’habitatges socials, per exemple. En matèria d’inversions, hi ha més de 5 milions d’euros que es dedicaran a millorar la via pública, donar continuïtat al projecte de cobertura de les vies del tren, engegar el Pla del carrer del Comerç i la reforma de l’antic hospital, entre altres. També la reforma i ampliació de la Casa de la Festa Major i l’espai per a joves del Mercat de la Pelegrina. El primer tinent d’alcalde Francisco Romero destaca que s’estan complint les propostes de l’acord de govern.
L’equip de govern creu que el pressupost és viu i espera poder incorporar propostes d’altres grups, tot i que d’entrada, la CUP ha anunciat el seu vot en contra i ERC i VeC han plantejat altres prioritats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: