Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació ha realitzat el Pla de masies, cases rurals i altres construccions de Pacs

El document cataloga 54 elements i ha de permetre la regulació de construccions existents en sòl no urbanitzable.

El treball ha estat lliurat pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde, José Sogas.

El catàleg s’ha plantejat com un projecte en positiu i a partir de la possibilitat que ofereix la legislació urbanística de regularitzar les construccions existents en el sòl no urbanitzable, la inclusió d’un habitatge o altres edificacions en el catàleg de masies, cases rurals i altres construccions, pot facilitar no només que no acabi enrunant-se sinó que inclús es pugui consolidar, ampliar i ocupar amb noves activitats.

Els efectes que engloba el catàleg de masies, cases rurals i altres construccions són globals, ja que incideixen tant en el model d’ordenació del municipi, concretant criteris sobre el foment de l’habitatge en les edificacions preexistents així com protegint el patrimoni edificat i evitant el despoblament, com també la preservació del paisatge i el reforçament de les activitats turístiques i econòmiques del municipi.

Aquest document ha de ser aprovat per l’Ajuntament i sotmès a la preceptiva informació pública. També es sol·licitaran els corresponents informes dels organismes afectats per raó de les seves competències sectorials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: