Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU lamenta les declaracions de Santi Vidal a la concentració en suport a l’alcaldessa de Berga

CiU assenyala que a l’acte sí que hi havia representants del seu grup municipal i del Partit Demòcrata Català.

Arran de la notícia apareguda en l’informatiu d’aquest dilluns a Penedès TV, sobre l’acte realitzat divendres passat al vespre a la plaça de la vila, en suport a l’alcaldessa de Berga amb motiu de la seva detenció per motius polítics, el grup municipal de CiU manifesta que a la notícia es diu que en l’acte només hi havia càrrecs electes d’ERC, en Comú i la CUP, i es diu que no hi era present ni l’alcalde ni cap regidor de Convergència. Això és fals, atès que clarament es pot observar a les imatges emeses per TV la presència d’una regidora del grup municipal de Convergència i Unió de Vilafranca, i manifesten que hi havia altres representants i regidors de la comarca d’aquest grup i del Partit Demòcrata Català, que també eren a la plaça donant suport a l’acte. Aquesta presència va ser comunicada i advertida per part de qui era allà a la plaça. Lamenten, doncs, que per part del jutge Santi Vidal, senador d’ERC, es pregonés públicament a la plaça i per TV que no hi era ni l’alcalde ni els regidors de Convergència, quan se li va informar que l’alcalde era a l’estranger en viatge oficial, i que hi havia una representació de regidors del grup de CiU presents a la plaça, com ha quedat evidenciat. Malgrat l’error manifest, no va rectificar ni demanar disculpes públiques per la falsa crítica realitzada, cosa que lamenten novament. També creuen que no és positiu transformar un acte reivindicatiu i de protesta contra la judicialització de la política en un acte partidista, buscant la confrontació política entre partits. Desconeixen quins van ser els motius d’actuar d’aquesta manera, però creuen que aquest no és el camí.

El comunicat continua recordant que els regidors del Grup municipal de Convergència i Unió a Vilafranca han participat activament en totes i cadascuna de les reivindicacions nacionals que s’han portat a terme en el nostre país i també a Vilafranca, quan s’ha tractat de donar suport als càrrecs institucionals encausats o detinguts per defensar el procés que es troba en marxa de constitució d’un nou estat català, així com per seguir el mandat democràtic del Parlament de Catalunya o d’un Ple municipal d’un Ajuntament per aquest motiu.

En aquest sentit, una representació àmplia del seu grup, conjuntament amb d’altres grups municipals, també va participar a l’acte organitzat dissabte a Vilafranca de suport a l’ex-conseller Francesc Homs, encausat per haver posat les urnes en la consulta popular realitzada el 9-N de 2014. En aquest acte, organitzat per l’ANC, no van participar tots els partits que sí eren divendres a la plaça de la vila però, atès que desconeixen els motius, s’ abstenen de criticar la no presència d’aquests regidors en l’acte perquè això no va enlloc i no ajuda de manera positiva a treballar en favor del procés.

CiU

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: